Ma t/m Vr: 9 - 18
+31 (0) 629590983
info@mediavalley.nl
Close

Werk van studenten komt in de krant

Je eigen beeld/stripverhaal in de krant? Ja, dat kan. Drie studenten van media-innovatiecentrum Media Valley gaan het meemaken. Hun werk is geselecteerd voor publicatie in De Limburger, in juli.

De drie, Toby van Ooijen, Martijn Sak en Coco van Loevezijn (v.l.n.r.), volgden de minor Visual Reporter. Deze minor gaat over het journalistiek/ documentair gebruik van beeldverhalen. De studenten kregen onder meer colleges van de tekenaars Eva Hilhorst en Jeroen Janssen en ook de journalisten Peter Bruijns en Hans Goossen van De Limburger hielpen hen op weg.

Centraal thema was Tihange. Dat is een kerncentrale bij Luik, die te kampen heeft met veiligheidsproblemen. Coco beantwoordt in haar Tihange-productie op vernieuwende wijze vragen over deze kwestie, Martijn gaat in op mogelijke gevolgen voor dieren en Toby tekent een doemscenario. Ze gebruiken daarbij drie verschillende stijlen. Illustrator Marco Jeurissen was hun docent.

Media Valley in Sittard is een samenwerking van De Limburger en Zuyd Hogeschool (Maastricht Academy of Multimedia Design and Technology). Hier werken studenten design en journalistiek samen met professionals. Ze gebruiken hierbij ook innovatieve technieken als drones en 360-graden-camera’s. Voor meer informatie: https://www.mediavalley.nl