Fosfor

FOSFOR Lab

By mei 16, 2019 No Comments

“Voor de ondersteuning van Historisch Goud in haar taken op het gebied van communicatie en publieksvoorlichting, biedt Media Valley haar expertise en capaciteiten aan in de vorm van een in te richten erfgoedlab, genaamd Fosfor. In het erfgoedlab werken studenten van Zuyd Hogeschool aan prototypes en experimenten op het gebied van museale vernieuwing, die leiden tot producties die door Historisch Goud kunnen worden ingezet.”

Sinds eind februari 2019 is het Fosfor lab, gelegen in het Thermenmuseum van Heerlen, druk aan de slag met het zoeken naar nieuwe mediale oplossingen om de publiekservaring van musea te verbeteren. De feestelijke opening vond plaats in het Thermenmuseum waar de studenten heuglijk werden ontvangen met taart en een kop koffie. Vervolgens was het tijd om aan de slag te gaan.

De studenten gaan op zoek naar nieuwe mediale oplossingen om de publiekservaring van musea te verbeteren.

De grote uitdaging voor de studenten was het verbinden van de verschillende soorten technologie die het museum te bieden heeft. Het bedenken van duurzame die als fundament dienen voor de toekomst van het Thermenmuseum vormt de essentie van het Fosforlab.

In de afgelopen weken hebben de studenten een aantal frames uitgewerkt. Elk frame is een uniek idee over het nieuwe museum. Om tot nieuwe inzichten te komen hebben de studenten verschillende trajecten doorlopen, waaronder een bezoek aan het Gallo-Romeinsmuseum in Tongeren. In dit museum wordt al veel gebruik gemaakt van nieuwe technieken zoals Guide ID’s, interactieve video’s en games.

Daarnaast hebben de studenten kennis gemaakt met Joris Hoefakker van  SubMedia en is er een meeting geweest met ontwerpers van Bureau Mana. Dit alles draagt bij aan nieuwe kennis en aan innovatie van het museum.

Tot slot hebben de studenten een tussentijdse posterpresentatie gehouden op de bedrijvenmarkt van MAMDT (Maastricht Academy of Multimedia Design and Technology, Zuyd Hogeschool Maastricht). De feedback wordt de komende weken uitgewerkt om de bestaande frames te versterken voor de eindpresentatie aan het management van Historisch Goud.

Sarah Witpeerd

Sarah Witpeerd

Sarah houdt van alles wat met beeld te maken heeft: fotografie, schrijven, branding en content creëeren. Ze heeft een goed oog voor detail en bij elke hotspot pakt ze haar camera om deze plek vast te leggen. Naast content en branding voor verschillende bedrijven houdt ze zich ook bezig met een blog en Instagram om haar passie te kunnen delen voor reizen, voeding en lifestyle gerelateerde content.

Leave a Reply