Team

Afstudeerproject & nieuw talent | Lisa van Dijk

By oktober 25, 2018 No Comments

Live with purpose

Bij Media Valley werken studenten samen met docenten en professionals in onderzoek- en ontwikkelprojecten voor opdrachtgevers. Daarnaast biedt Media Valley studenten ook afstudeerstages aan. Studenten kunnen op locatie hun project uitvoeren met behulp van wekelijkse ondersteuning en feedback.

Een van zo’n afstudeerprojecten van afgelopen jaar is het project van Lisa van Dijk ‘Live With Purpose’, een project dat zicht focust op een minimalistische manier van leven. In deze post vertelt Lisa meer over het project en hoe zij haar stage bij Media Valley heeft ervaren.

Over Lisa van Dijk
Ik ben Lisa van Dijk en ben recentelijk afgestudeerd aan de hbo opleiding Communication & Multimedia Design. Van februari tot en met juni 2018 heb ik mijn afstudeerproject mogen volbrengen bij Media Valley te Sittard. Het was een fijne omgeving om geconcentreerd te werken en feedback te ontvangen wanneer dit nodig was.

Tijdens deze periode heb ik zelfstandig een project mogen ontwikkelen dat gericht was op een minimalistische manier van leven. Een heel interessant thema in de hedendaagse samenleving. Vandaag de dag zijn we vooral gefocust op materialistische zaken en stoppen we uren in ons social media en smartphone gebruik. Zijn wij de échte belangrijke zaken niet een beetje uit het oog verloren?

Zo besloot ik mij te richten op de 5 pijlers vanuit het minimalisme, zoals ze worden vastgesteld door Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, en deze door middel van een installatie aan de doelgroep te tonen. Deze pijlers zijn: Gezondheid, relaties, passies, persoonlijke groei en het bijdragen.

De omgeving van de installatie straalde puur eenvoud uit, zodat er geen afleiding zou ontstaan. In deze ruimte werd een animatie getoond die focust op de voordelen van minimalisme. Na afloop van deze animatie kan de gebruiker de 5 bijpassende kaarten verzamelen in de ruimte, deze invullen en mee naar huis nemen om zelf met een minimalistischere kijk op het leven aan de slag te gaan!

Ben jij nou nieuwsgierig geworden naar het project van Lisa? Bekijk de animatie hier: https://vimeo.com/274261753

Sarah Witpeerd

Sarah Witpeerd

Sarah houdt van alles wat met beeld te maken heeft: fotografie, schrijven, branding en content creëeren. Ze heeft een goed oog voor detail en bij elke hotspot pakt ze haar camera om deze plek vast te leggen. Naast content en branding voor verschillende bedrijven houdt ze zich ook bezig met een blog en Instagram om haar passie te kunnen delen voor reizen, voeding en lifestyle gerelateerde content.

Leave a Reply